[O1] Pytanie do posiadaczy BFQ - jaki jest płyn chłodzący

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cardriveros
    Classic
    • 2010
    • 30

moze byc problem - ori felgi maja gniazda sferyczne , przewazajaca liczba felg nie ori - gniazda stozkowe - wiec najpierw kup felgi a potem sruby.
  • mlac
    Ambiente
    • 2008
    • 200
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Witam
    Ostatnio kontrolując poziomy płynów zauważyłem że płyn chłodzący jest lekko poniżej minimum. Zamierzam kupić w ASO litr koncentratu ale pytanie jaki mam płyn??
    Na zbiorniku wyrównawczym jest napisane G12. W instrukcji napisane mam, że fabrycznie mam wlane G12 plus. Czytając forum dowiedziałem się że jest jeszcze nawet G12 plus plus.

Czy ktoś jest w stanie stwierdzić, jaki do cholery jest zalany płyn w BFQ z 2008 (model rocznikowy 2009)??? G12 czy G12+ czy może G12++???

Tylko mi nie piszcie że mogę wlać to czy tamto. Chce wlać to co mam pytanie tylko jak poznać co mam.

PS czy nie mogliby w książkach serwisowych tak jak wklejają kody wyposażenia wklejać czym zalane jest auto?? Czy to takie trudne?? Nie kapuje tego.
    Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
    Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS

Komentarz

• splawik
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1292

mlac, G12++ zastąpił chyba jakiś czas temu G12+. Moja z 2005 miała G12+, teraz jeździ na ++ bo w skodzie już nie mają z jednym plusem.
      Ps. Można je mieszać.
      A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
      AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
      O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
      -------------------------------------------------
      Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

Pracuję...